Νέα

Η πρώτη αναφορά σε απόσταγμα στέμφυλων γίνεται στην Αρχαία Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Ελληνιστικών χρονών, όπου γίνεται λόγος για ένα ποτό, το «τρίμμα» το οποίο παρασκευαζόταν από το βράσιμο (απόσταξη) φλοιών σταφυλιού. Η τέχνη της απόσταξης όμως αναπτύσσεται, κατά τους Βυζαντινούς χρόνους, στις μονές...

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου ως φορέας εκπροσώπησης της ιδιωτικής οινοποιίας καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει το ζήτημα των ογκομετρήσεων των δεξαμενών οίνου. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. Σε πρόσφατη συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομκών κα Παπανάτσιου λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα συζητήσουμε και θα εξαντλήσουμε τα...